Buradasın
Süzme mercimek çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süzme mercimek çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Tavuk suyu kullanımı: Tavuk suyu, çorbaya farklı bir lezzet katar ve besin değerini artırır 134.
- Blender veya süzgeç kullanımı: Çorba, rondodan veya süzgeçten geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir 134.
- Bekletme durumunda ekleme: Çorba bekletildiğinde suyu çekebilir, tüketmeden önce biraz sıcak su eklenerek tekrar kaynatılabilir 34.
- Un ve tereyağı: Ayrı bir yerde un ve tereyağı kavrulup çorbaya eklenerek kıvamı ayarlanabilir 5.
- Pişirme süresi: Sebzeler iyice yumuşayıp mercimekler piştiğinde çorba blenderdan geçirilmelidir 15.
- Yıkama: Mercimekler bol suda iyice yıkanmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: