Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süzme mercimek çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çorba kaşığı İçim tereyağı 1;
- 1 adet büyük boy soğan 1;
- 25 gr un 1;
- 50 gr yeşil veya kırmızı mercimek 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1 litre et suyu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- Limon suyu 1;
- Kruton (süs) 1;
- Pul biber (süs) 1.
Yapılışı:
- Tencerede İçim Tereyağı’nı eritin 1.
- Soğanları küpler halinde doğrayarak orta ateşte kavurmaya başlayın 1. Renkleri dönmeye başladığında unu ilave edin 1.
- Yıkayıp ayıkladığınız mercimekleri ve ince dilimlediğiniz havuçları ekleyin 1. Mercimek ve havuçlar hafif yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin 1. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
- Son 5 dakika naneyi ekleyin ve karıştırın 1. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin 1.
- Blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve süzgeçten geçirin 1.
- Kaselere paylaştırın, üzerinde kruton ve pul biberle tercihe bağlı limon suyu sıkarak servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir süzme mercimek çorbası tarifi:
- Mercimeği yıkayıp suyunu süzün ve tencereye alın 2. Üzerine kabukları temizlenmiş sebzeleri ekleyin 2.
- Tuz ilave edip, malzemenin üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve mercimek yumuşayana dek haşlayın 2.
- Ocaktan alıp tereyağını katın ve blenderden geçirin 2.
- Üzeri için zeytinyağı ve toz kırmızıbiberi tavaya alıp ocağa oturtun ve orta ateşte 2 dakika karıştırın 2. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: