Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anadolu usulü mercimek çorbası tarifi bulunamadı. Ancak, mercimek çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2;
- 1 adet kuru soğan (iri doğranmış) 2;
- 1 yemek kaşığı un 2;
- 1 adet havuç (iri doğranmış) 2;
- 1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış) 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek 2;
- 6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış) 2.
Yapılışı:
- Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin 2.
- İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun 2.
- Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün 2.
- İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin 2.
- Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın 2.
- 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin 2.
- Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin 2.
- Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin 2.
- 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın 2.
Mercimek çorbası tariflerinde kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: