Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün asitlik değeri, türüne ve durumuna göre değişiklik gösterir:
- Yeni sağılmış sağlıklı inek sütü: pH değeri 6,6 ile 6,8 arasında olmalıdır 24.
- Normal taze süt: Soxhlet-Henkel (SH) derecesi 6,5 ile 7,5 arasında olmalıdır 3.
- Mastitisli süt: pH değeri 4,0 ile 5,0 arasında, SH derecesi 4,0 ile 5,0 arasında olmalıdır 3.
- Isıtmada pıhtılaşma riski olan süt: SH derecesi 8,0 ile 9,0 arasında olmalıdır 2.
- Kesilen süt: SH derecesi 25,0 ile 30,0 arasında olmalıdır 3.
Sütün asitlik değeri, sağım ve bekletme koşullarına bağlı olarak değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: