Süt kaymağından tereyağı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Kaymağı Hazırlama: Çiğ sütü geniş bir tencereye koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Çırpma: Topladığınız kaymağı veya süt kremasını cam bir kaseye alın. 3. Süzme ve Yıkama: Yağı süzgeçle alın, altındaki sıvı kısmı (ayran) dökmeyin. 4. Yoğurma ve Şekil Verme: Elinizle yoğurarak içindeki suyu da çıkarın. Püf Noktaları: Ne kadar kaliteli krema kullanırsanız, tereyağın lezzeti o kadar iyi olur. Yıkarken soğuk su kullanmak, yağı sıkılaştırır ve dayanıklılığını artırır. Yağın içindeki suyu iyice çıkarmazsanız tereyağınız çabuk bozulur.