Buradasın
Sütsüz ve yumurtasız pankek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütsüz ve yumurtasız pankek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı un 14;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 14;
- 1 çay kaşığı vanilin 1;
- 1 fiske tuz 1;
- 2,5 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla karıştırarak akışkan bir hamur elde edin 1.
- Yapışmaz tavayı ısıtıp yağ koymadan hamuru kaşıkla tavaya döküp biraz yayarak yuvarlak yapın 1.
- Altı orta ateşte olsun, çok kısık olmasın 1.
- Pankeklerin üzeri delik delik olunca ve yapışkan kısmı kalmayınca çevirin 1.
- Biraz da o tarafı kızarınca pişirin 1.
- Reçel, bal veya meyve suyuyla servis edebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: