• Buradasın

    Pankek yaparken yumurta yerine ne kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pankek yaparken yumurta yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
    1. Muz Püresi: 1/4 bardak muz püresi, bir yumurta yerine kullanılabilir 13.
    2. Yoğurt: Yarım su bardağı yoğurt, bir yumurtanın yerine geçebilir 3.
    3. Sirke ve Karbonat: Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, kek ve hamurişi tariflerinde bir yumurta yerine kullanabilirsiniz 1.
    4. Aquafaba: Nohut suyu, yumurta akı yerine kullanılabilir 2.
    5. Keten Tohumu veya Chia Tohumu: Bir yemek kaşığı çekilmiş keten tohumu veya chia tohumunu üç yemek kaşığı suyla karıştırıp koyu kıvamlı bir karışım elde ederek kullanabilirsiniz 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sütsüz pankek olur mu?

    Evet, sütsüz pankek olur. Sütsüz pankek tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 su bardağı su; 1 paket kabartma tozu; 1,5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpın. 2. Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına sıvı yağ ve suyu ekleyin, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 3. Son aşamada, karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 4. Hazırlanan pankek hamurundan bir kepçe alarak hafif yağlanmış bir tavaya dökün ve her iki tarafı da güzelce pişene kadar arkalı önlü çevirin. 5. Pişen sütsüz pankekleri sıcak servis yapın.

    Yumurtasız kek olur mu?

    Evet, yumurtasız kek olur. Yumurtasız kek yapmak için bazı alternatifler kullanılabilir: - Yoğurt veya süt. - Muz veya elma püresi. - Sirke ve karbonat. - Chia veya keten tohumu jeli. Ayrıca, 1 yumurta yerine 1/4 su bardağı yoğurt kullanarak da yumurtasız kek yapabilirsiniz.

    Yumurta yerine nişasta ile kek yapılır mı?

    Evet, yumurta yerine nişasta kullanılarak kek yapılabilir. Nişastalı kek tariflerinde genellikle buğday veya mısır nişastası tercih edilir.

    Sütsüz ve yumurtasız pankek nasıl yapılır?

    Sütsüz ve yumurtasız pankek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet orta boy muz; 1 çay kaşığı tarçın; 1 çay kaşığı sıvı yağ; Hazırlanışı: 1. Muzları çatalla ezin. 2. Yumurtaları çırpın. 3. Muz ve tarçını yumurtalara ekleyip çırpın. 4. Orta boy bir yapışmaz tavayı 1 çay kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp kızdırın. 5. İstediğiniz büyüklükte pankek yapacak kadar hamuru tavaya döküp kısık ateşte arkalı önlü pişirin. 6. Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın. Bu tarif, süt ve yumurta alerjisi olanlar için uygundur.

    Pankek yapımı için hangi malzemeler gerekli?

    Pankek yapımı için gerekli malzemeler şunlardır: 1 su bardağı süt; 1 su bardağı un; 2 yumurta; 1 yemek kaşığı tereyağı (sıvı halde kullanılacaksa eritilmiş); 2 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çay kaşığı vanilya; 1 yemek kaşığı şeker; Çimdik tuz. Ayrıca, üzerine reçel, bal, nutella, pekmez veya çeşitli marmelatlar da eklenebilir.