Evet, sütsüz pankek olur. Su ve sıvı yağ ile hazırlanan pankekler, orijinal pankek tarifinden farksız olur. Sütsüz pankek tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 2 yemek kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 su bardağı su; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 1,5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yumurtalar ve toz şeker, beyazlaşıncaya kadar çırpılır. 2. Sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, su ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. 3. Pürüzsüz bir hamur elde edildikten sonra, tavaya eşit miktarlarda dökülerek pişirilir. Püf noktaları: Pankek hamurunun kıvamı çok akıcı olmamalıdır. Yanmaz, yapışmaz bir tavada yağ kullanmadan pişirilebilir. Kabartma tozunun taze olması önemlidir.