Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü kakaolu browni yapmak için gerekli malzemeler:
- 160 gram sütlü çikolata 12;
- 100 gram tereyağı 1;
- 2/3 su bardağı toz şeker 1;
- 3 yumurta 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 1 paket vanilin 1.
Yapılışı:
- Küçük parçalara bölünmüş tereyağı ve çikolatayı sos tenceresine alın, altını çok kısık açıp eritin ve karıştırarak biraz ılıtın 1.
- Derin bir kaseye boşaltın, şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın 1.
- Yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde çırparak karışıma yedirin 1.
- En son unu ilave edip kaşıkla karıştırın, fazla karıştırmayın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş kalıba döküp 180 derece ısıda 35 dakika pişirin 1.
- Pudra şekeriyle birlikte çırpılmış kremayı soğuyan kekin üzerine sürün ve orman meyveleriyle süsleyerek servis edin 1.
Alternatif olarak, sütlü çikolatalı ve fıstık ezmeli browni de yapılabilir 4. Bu tarifte, 90 gram sütlü çikolata eritilip brownienin üzerine gezdirilir ve ayrıca fıstık ezmeli sos hazırlanır 4.
Tarifler, kullanılan malzemelere ve yöntemlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: