• Buradasın

    Kadayıfın şerbeti sütle mi suyla mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kadayıfın şerbeti hem sütle hem de suyla yapılabilir 12.
    • Sütlü kadayıf tarifinde, şerbeti hazırlamak için süt, beyaz şeker, krema ve su kullanılır 1.
    • Klasik kadayıf tariflerinde ise genellikle sadece su ve şekerle şerbet hazırlanır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek kadayifi şerbeti nasıl yapılır?

    Ekmek kadayıfı şerbeti yapmak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1 çubuk tarçın (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Şekeri tavada karamelize olana kadar orta ateşte eritin (şeker kahverengi bir renk almalı). 2. Üzerine suyu ekleyip eriyene kadar karıştırın. 3. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 4. Şerbeti soğumaya bırakın. Ekmek kadayıfını ıslatıp pişirdikten sonra, hazırladığınız şerbeti üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

    500 gr kadayıf kaç bardak şerbet alır?

    500 gram kadayıf için 3 su bardağı şerbet yeterlidir.

    Hastel kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır?

    Hastel kadayıf şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı su; 2 su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Şeker ve suyu bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. 2. Karışım kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve şerbeti 10-15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 3. Şerbet kaynadıktan sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 4. Soğuduktan sonra, şerbeti bir şişe veya kapta saklayabilirsiniz. Ayrıca, hazır kadayıf şerbeti tarifi için şu adımları da izleyebilirsiniz: 1. Bir tencerenin içine 5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su ve 3-4 damla limon suyunu alın. 2. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 3. Şerbeti biraz ılıması için bekletin ve bu arada kadayıfı hazırlayın. 4. Paketin içindeki kadayıfları geniş bir kaba alın ve ılımış olan şerbeti bir kepçe yardımıyla kadayıfların üzerinde gezdirin. 5. Tatlı şerbetini çekene kadar bekledikten sonra servis tabağına aldığınız kadayıf tatlısını sade ya da üzerine kaymak koyarak ikram edebilirsiniz.

    Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

    Kadayıf tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tel kadayıf; 250 gram sadeyağ veya tereyağı; 300 gram ceviz içi; 2 litre süt; 500 gram toz şeker. Yapılışı: 1. Kadayıfı parmak uçlarınızla ayırarak havalandırın. 2. Sadeyağı kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılınmasını sağlayın. 3. Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın. 4. Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın. 5. 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı). 6. Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın. 7. Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 9. Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. 10. Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin. 11. Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. 12. Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın.

    1 kg kadayıf kaç bardak şerbet gider?

    1 kg kadayıf için genellikle 600-800 ml şerbet kullanılır.

    Kadayıfın şerbeti sıcak mı soğuk mu?

    Kadayıfın şerbeti soğuk olmalıdır.

    Cevizli Kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

    Cevizli kadayıf şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 5 su bardağı toz şeker - 4 su bardağı su - Yarım limonun suyu Yapılışı: 1. Bir tencerede toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. 2. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakın. 3. Tereyağını kısık ateşte eritin. 4. Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin. 5. Erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerine döküp iyice karıştırın. 6. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle bastırın. 7. Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin. 8. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın. 9. 190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. 10. Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. 11. 30 dakika dinlendirin. 12. Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın.