Hastel kadayıf şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı su; 2 su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Şeker ve suyu bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. 2. Karışım kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve şerbeti 10-15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 3. Şerbet kaynadıktan sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 4. Soğuduktan sonra, şerbeti bir şişe veya kapta saklayabilirsiniz. Ayrıca, hazır kadayıf şerbeti tarifi için şu adımları da izleyebilirsiniz: 1. Bir tencerenin içine 5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su ve 3-4 damla limon suyunu alın. 2. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 3. Şerbeti biraz ılıması için bekletin ve bu arada kadayıfı hazırlayın. 4. Paketin içindeki kadayıfları geniş bir kaba alın ve ılımış olan şerbeti bir kepçe yardımıyla kadayıfların üzerinde gezdirin. 5. Tatlı şerbetini çekene kadar bekledikten sonra servis tabağına aldığınız kadayıf tatlısını sade ya da üzerine kaymak koyarak ikram edebilirsiniz.