Buradasın
Trileçe tadında revaniye ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trileçe tadında bir revani için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
Malzemeler:
- Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin 12.
- Şerbet için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 1 dilim limon 12.
- Servis için: Hindistan cevizi veya Antep fıstığı 12.
Hazırlanışı:
- Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Kek için yumurtaları ve şekeri derin bir kapta beyazlaşıp köpürene kadar çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 1.
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin 1.
- Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 12.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti yavaş yavaş dökün ve şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin 1.
- Servis ederken üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek sunabilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: