Sütle yapılan revani için gerekli malzemeler: Şerbeti için: 4 su bardağı süt, 2 su bardağı şeker, 1 paket vanilin. Keki için: 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1,5 su bardağı şeker, 4 yumurta, 1,5 su bardağı yoğurt, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı badem unu, 1 su bardağı un. Üzeri için: 1 avuç file badem. Hazırlanışı: 1. Şerbet için şeker, süt ve vanilini bir tencerede karıştırıp kaynatın, ardından soğumaya bırakın. 2. Keki için şeker ve yağı çırpın, yumurtaları ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. 3. Oda sıcaklığındaki yoğurdu ve irmiği ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. 4. Un, badem unu ve kabartma tozlarını ekleyip spatula ile karıştırın. 5. Yağladığınız fırın kabına harcı dökün ve üzerine file badem serpin. 6. 180 derece fırında tüm yüzeyleri eşit kızarana kadar 45-50 dakika pişirin. 7. Fırından çıkan revaniyi 5 dakika dinlendirin, dilimleyip soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis edin. Püf noktaları: Şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekir. Revaniyi fırında tamamen kızarana kadar pişirmeli, 35. dakikadan sonra bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz.