Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaçın püf noktaları şunlardır:
- Pirinçleri yıkayın: Pirinçleri suda bekletin ancak suda bekletmeyin, sadece yıkayın 13.
- Şekeri en son ekleyin: Şekeri sütlacın altını kapatmadan hemen önce ekleyin, şeker eridikten sonra kapatın 1.
- Nişastayı açın: Nişastayı bir kap içerisinde soğuk süt veya su ile karıştırarak açın 13.
- Yağlı süt kullanın: Tam yağlı süt kullanarak daha zengin bir aroma elde edin 1.
- Fırın sütlaç için: Sütlaç kaselerinin üstünün kabuk bağlamasını bekleyin, bu sayede daha hızlı ve homojen yanar 1.
- Soğuk süt kullanın: Sütlaç yapımına başlamadan önce sütü tamamen soğutun 1.
- Tahta kaşık kullanın: Pirinçleri ekledikten sonra tahta kaşık kullanmak daha iyidir 1.
- Fırın tepsisine su ekleyin: Fırın sütlaç yaparken sütlaç kaselerini fırın tepsisine dizdikten sonra tepsiye sıcak su ekleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: