Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Önce su, sonra pirinç: Tencereye önce suyu ilave etmek gerekir 2.
- Yavaş ekleme: Sütlü harç, pirinçler yumuşadıktan sonra yavaş yavaş eklenmelidir 2.
- Kıvam ayarı: Nişasta eklenirken topaklanmaması için bir kabın içinde 1 çay bardağı suyla karıştırılmalıdır 13.
- Şeker dengesi: Şekerin yoğunluğunu azaltmak için bir miktar süt eklenebilir 14.
- Pişirme süresi: Sütlacın kıvamı için pişirme süresi önemlidir; önce kaynayana kadar pişirilip, ardından kısık ateşte kıvam aldırılmalıdır 15.
- Doğal malzeme: Sütün doğal olması, sütlacın lezzetini artırır 5.
- Tuz ekleme: Tatlının tadını belirginleştirmek için bir tutam tuz eklenebilir 25.
- Soğutma: Ocaktan alındıktan sonra ilk sıcağı çıkması için bir süre dinlendirilmeli, ardından buzdolabında soğutulmalıdır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: