Buradasın
Sütlaçın en güzel kıvamı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlacın en güzel kıvamı, ne çok sıvı ne de çok yoğun olmalıdır 14. Pirinçlerin tamamen yumuşamış ve pişmiş olması, doğru kıvamı yakalamayı sağlar 4.
İdeal sütlaç kıvamı şu şekilde tanımlanabilir:
- Kaşık testi: Kaşığa alındığında ve akıtıldığında kütle halinde düşmemelidir 1.
- Doku: Pirinçlerin biraz daha yumuşak olması, sütlacın daha kremamsı bir kıvam almasına yardımcı olur 4.
- Kıvam: Karışıma nişasta eklendikten sonra sütlaç karışımı yavaşça koyulaşmalı, ancak sıvı bir kıvamda kalmalıdır 4. Fazla koyulaşırsa yoğun bir tatlı olur ve yemesi zorlaşır 4.
Fırında yapılan sütlaçta ise sütlacın üstü hafifçe kıtırlaşmalı, ancak alt kısmı hâlâ kremamsı kalmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: