Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt ve süt ürünleri tüketilirken dikkat edilmesi gerekenler:
- İyi kaynatılmış veya pastörize/sterilize edilmiş ürünler tercih edilmelidir 12. Pastörize edilmemiş sütler, kaynatıldıktan sonra tüketilmelidir 1.
- Süt, kaynama kabarıklığı başladıktan itibaren en az 5 dakika kaynatılmalıdır 1. Çok kaynatılması vitamin kaybına neden olabilir 1.
- Kaynatılmış ve pastörize edilmiş sütler cam kavanozda buzdolabında 1-2 gün, kutusu açılmış sterilize sütler ise en fazla 3 gün saklanmalıdır 1.
- Sütlü tatlılara şeker, süt piştikten sonra eklenmelidir 1. Pişirilme sırasında eklenirse şeker ile sütün proteini birleşir ve protein kaybına neden olur 1.
- Çocuklar için 1 yaşına kadar inek sütü alımı önerilmemektedir 23. Onun yerine günde 500 ml'ye kadar pastörize edilmiş süt tüketimi uygun olacaktır 2.
- Hamileler, her gün yatmadan bir bardak süt içerek hem rahat bir uyku uyuyabilir hem de vücut için gerekli kalsiyum ihtiyacını karşılayabilirler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: