Buradasın
Süt ve et ürünleri birlikte tüketilirse ne olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt ve et ürünlerinin birlikte tüketilmesi, sindirim sistemi açısından zorlayıcı olabilir 2. Her iki besin de yoğun protein içerdiğinden, vücut bu proteinleri aynı anda sindirmekte zorlanabilir 2.
Bazı olumsuz etkiler:
- Demir emiliminin engellenmesi 4. Süt, yoğurt ve peynirdeki kalsiyum, et ve et ürünleriyle alınan demirin emilimini engelleyebilir 4.
- Gıda zehirlenmesi riski 3. Et ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesi, sindirim sistemi bakterilerinin karışmasına ve potansiyel olarak gıda zehirlenmesine yol açabilir 5.
Öneriler:
- Et yedikten sonra sütlü bir şey tüketebilmek için en az altı saat beklenmelidir 1.
- Sütlü bir yiyecek tükettikten sonra, ağız çalkalanıp masa örtüsü ve kapkacak değiştirildikten sonra etli bir yiyecek yenebilir 1.
Beslenme uzmanlarının her iki bünye için de bunun zararlı olduğunda ittifak etmesi durumunda, İslam’ın “hayatı koruma” ilkesine dayalı olarak süt ve et ürünlerinin birlikte tüketilmesi mekruh veya haram kabul edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: