Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt, memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendine özgü tat, koku ve kıvamı olan, temel besin öğelerini yeterli ve dengeli bir şekilde bileşiminde bulunduran, beyazımsı renkte sıvı gıda maddesidir 13.
Sütün bazı özellikleri:
- Bileşimi: Yağ, laktoz, protein, mineral madde ve su içerir 13.
- Besin değeri: Kalsiyum, protein, laktoz ve doymuş yağ gibi birçok besin maddesi içerir 25.
- Tüketim türleri: Doğrudan tüketim veya çeşitli süt ürünlerinin (yoğurt, peynir, ayran) yapımında kullanılır 25.
- Tarımsal ürün: Çiftlik hayvanlarından, çoğunlukla sığırlardan elde edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: