Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt kuralları arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Çiğ süt tüketimi: Kaynağı belli olmayan çiğ sütlerin uygun ısıl işlem uygulanmadan tüketilmesi uygun değildir 1.
- Hijyen: Sağım ekipmanlarının hijyenine dikkat edilmeli, düzenli temizlik ve dezenfeksiyon yapılmalıdır 35.
- Hayvan sağlığı: Süt veren hayvanlar, sağlık durumları açısından düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır 35.
- Saklama koşulları: Sağımdan hemen sonra süt, 4°C'nin altına soğutulmalı ve uygun koşullarda muhafaza edilmelidir 15.
- Sürü yönetimi: Hayvanların genel sağlık durumu, süt verimi ve doğurganlık gibi faktörler düzenli olarak değerlendirilmelidir 3.
Ayrıca, Türk Gıda Kodeksi'ne göre süt ve süt ürünlerinin belirli standartları karşılaması gerekmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: