Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt helvası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 13;
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağından iki parmak eksik un 1;
- 1 yumurta sarısı 13;
- 1 paket vanilya 13.
Yapılışı:
- Bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritin 1.
- Tereyağı eridikten sonra tencereye unu ekleyin 1.
- Unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun 13.
- Hafifçe kavrulan unlu karışıma, sütü yavaş yavaş ekleyin 14.
- Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edin 1.
- Muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar hızlıca çırpın 13.
- Kaynar hale gelen muhallebiye vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın 1.
- Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın 1.
- Kapları derin bir borcam veya fırın tepsisine alın ve yarısına kadar su doldurun 1.
- Önceden ısıttığınız 190 derece fırında muhallebinin üzerini yaklaşık 10 dakika kızartın 1.
- Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında bekletip, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz 14.
Süt helvasını, antep fıstığı, dövülmüş ceviz veya fındık, portakal kabuğu rendesi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: