Buradasın
Sütlü irmik helvası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü irmik helvası yapımı için gerekli malzemeler:
- 350 gram kalın irmik (2 su bardağı) 1;
- 875 gram süt (3,5 su bardağı) 1;
- 165 gram tereyağı (2/3 su bardağı) 1;
- 420 gram toz şeker (1 3/4 su bardağı) 1;
- 1,5 kahve fincanı çam fıstığı 1.
Yapılışı:
- Bir tencerede tereyağını eritin ve hafifçe kızdırın 1.
- Çam fıstıklarını ekleyin ve pembeleşene kadar karıştırarak kavurun 1.
- İrmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak 40-50 dakika kadar kavurun 1.
- Kavrulan irmiğe önceden kaynatılmış sıcak sütü ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Toz şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Tencerenin kapağını hafifçe kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar demlendirin 1.
- Helvayı ocaktan aldıktan sonra yarım saat kadar dinlendirin 1.
- Son olarak iyice karıştırarak servis tabağına alın ve sıcak ya da ılık olarak ikram edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: