• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Bursa süt helvası içinde ne var?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Tatlılar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bursa süt helvası içinde şu malzemeler bulunur:
    • 100 gram tereyağı 14;
    • 1 su bardağı un 14;
    • 1 litre süt 14;
    • 1 yumurta sarısı 14;
    • 1 su bardağı toz şeker 14;
    • 1 paket vanilya 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. bursahayat.com.tr
        1
      2. yemek.com
        2
      3. ye-mek.net
        3
      4. gurmetarif.com
        4
      5. helva.gen.tr
        5
    • Süthelvası ile ilgili farklı tarifler nelerdir?

    • Fındık yerine başka ne kullanılabilir?

    • Bursa süt helvası nasıl yapılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Süt helvası nasıl yapılır?

    Süt helvası yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 2 dolu yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağından iki parmak eksik un; 1 yumurta sarısı; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritin. 2. Tereyağı eridikten sonra tencereye unu ekleyin. 3. Unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. 4. Hafifçe kavrulan unlu karışıma, sütü yavaş yavaş ekleyin. 5. Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edin. 6. Muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar hızlıca çırpın. 7. Kaynar hale gelen muhallebiye vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın. 8. Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. 9. Kapları derin bir borcam veya fırın tepsisine alın ve yarısına kadar su doldurun. 10. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında muhallebinin üzerini yaklaşık 10 dakika kızartın. 11. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında bekletip, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Süt helvasını, antep fıstığı, dövülmüş ceviz veya fındık, portakal kabuğu rendesi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Süt Helvası yaparken süt sıcak mı soğuk mu?

    Süt helvası yaparken sütün soğuk olması gerekir. Çünkü kavrulan un sıcak süt ile buluşursa topaklanma olur.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Orjinal süt helvasında hangi süt kullanılır?

    Orijinal süt helvasında inek sütü kullanılır. Süt helvası yapımında sütün sıcak olmaması önemlidir; bu nedenle şeker, sütün bir kısmı ile eritilir ve kalan soğuk süt kullanılır.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • Yemek
    5 kaynak

    Süt Helvası yaparken un kavrulur mu?

    Evet, süt helvası yaparken un kavrulur. Un, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte kavrularak helvanın temel bileşenlerinden birini oluşturur.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Orjinal süt helvası hangi unla yapılır?

    Orijinal süt helvası, buğday unu ile yapılır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Süt helvası nerenin meşhur tatlısıdır?

    Süt helvası, Bursa yöresine ait meşhur bir tatlıdır. Osmanlı döneminde saray mutfağında sıklıkla yapılan bu tatlı, zamanla Anadolu'nun farklı bölgelerine yayılmış, ancak en çok Bursa'da yaygın olarak yapılmaya devam edilmiştir.
    • Yemekler
    • Tatlılar
    • Bursa
    • YöreselYemekler
    5 kaynak

    Süt Helvası neden sert olur?

    Süt helvasının sert olmasının birkaç nedeni olabilir: Malzeme oranları: İrmik ve sıvı (su veya süt) oranlarının dengesizliği sertliğe yol açabilir. Pişirme süresi: Helvanın fazla pişirilmesi, içindeki nemin kaybolmasına neden olarak sertleşmesine zemin hazırlayabilir. Kavurma işlemi: İrmik, tereyağı ile kavrulurken fazla kavrulursa, dış yüzeydeki yağın emilimi azalır ve iç kısım yeterince nemli kalmaz. Soğuma süreci: Helva, pişirildikten sonra uygun şekilde soğutulmadığında da sert bir kıvam alabilir.
    • YemekTarifleri
    • SorunGiderme
    • Pişirme
    • MalzemeOranları
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"47yp0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbursa-sut-helvasi-icinde-ne-var-2292469561%3Flr%3D213%26ncrnd%3D66570","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6499529311755834464","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755834541945588-6409141720935215456-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-150-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"47ypw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"47yp1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"47ypw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"47yp2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Bursa süt helvası içinde şu malzemeler bulunur:\n\n* **100 gram tereyağı** [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-helvasi-bursa-helvasi/)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/sut-helvasi-nasil-yapilir);\n* **1 su bardağı un** [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-helvasi-bursa-helvasi/)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/sut-helvasi-nasil-yapilir);\n* **1 litre süt** [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-helvasi-bursa-helvasi/)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/sut-helvasi-nasil-yapilir);\n* **1 yumurta sarısı** [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-helvasi-bursa-helvasi/)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/sut-helvasi-nasil-yapilir);\n* **1 su bardağı toz şeker** [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-helvasi-bursa-helvasi/)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/sut-helvasi-nasil-yapilir);\n* **1 paket vanilya** [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-helvasi-bursa-helvasi/)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/sut-helvasi-nasil-yapilir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.bursahayat.com.tr/bursa/bursa-nin-meshur-tatlisi-sut-helvasi-555539","title":"Bursa'nın Meşhur Tatlısı: Süt Helvası - Bursa Hayat...","shownUrl":"https://www.bursahayat.com.tr/bursa/bursa-nin-meshur-tatlisi-sut-helvasi-555539"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/tarif/sut-helvasi-2/","title":"Süt Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu Resimli) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/sut-helvasi-2/"},{"sourceId":3,"url":"https://ye-mek.net/tarif/bursa-helvasi","title":"Bursa Helvası Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://ye-mek.net/tarif/bursa-helvasi"},{"sourceId":4,"url":"https://www.gurmetarif.com/bursa-sut-helvasi-tarifi/","title":"Sadece 4 Malzemeyle 15 Dakikada: Bursa Süt Helvası...","shownUrl":"https://www.gurmetarif.com/bursa-sut-helvasi-tarifi/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.helva.gen.tr/bursa-sut-helvasi-nedir-ve-nasil-yapilir.html","title":"Bursa Süt Helvası Nedir ve Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.helva.gen.tr/bursa-sut-helvasi-nedir-ve-nasil-yapilir.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Bursa süt helvası içinde ne var?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Süthelvası ile ilgili farklı tarifler nelerdir?","url":"/search?text=S%C3%BCt+helvas%C4%B1+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Fındık yerine başka ne kullanılabilir?","url":"/search?text=S%C3%BCt+helvas%C4%B1nda+f%C4%B1nd%C4%B1k+yerine+ne+kullan%C4%B1labilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Bursa süt helvası nasıl yapılır?","url":"/search?text=Bursa+s%C3%BCt+helvas%C4%B1+tarifi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Bursa+s%C3%BCt+helvas%C4%B1+i%C3%A7inde+ne+var%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6499529311755834464","reqid":"1755834541945588-6409141720935215456-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-150-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755834541945588-6409141720935215456-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-150-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"47ypw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"47yp3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/sut-helvasi-tarifi-nedir-nasil-yapilir-sut-helvasi-malzemeleri-nelerdir-7246540?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/sut-helvasi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekdili.com/sut-helvasi-6228?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-nasil-yapilir-136622970","header":"Süt helvası nasıl yapılır?","teaser":"Süt helvası yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 2 dolu yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağından iki parmak eksik un; 1 yumurta sarısı; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritin. 2. Tereyağı eridikten sonra tencereye unu ekleyin. 3. Unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. 4. Hafifçe kavrulan unlu karışıma, sütü yavaş yavaş ekleyin. 5. Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edin. 6. Muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar hızlıca çırpın. 7. Kaynar hale gelen muhallebiye vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın. 8. Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. 9. Kapları derin bir borcam veya fırın tepsisine alın ve yarısına kadar su doldurun. 10. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında muhallebinin üzerini yaklaşık 10 dakika kızartın. 11. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında bekletip, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Süt helvasını, antep fıstığı, dövülmüş ceviz veya fındık, portakal kabuğu rendesi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/osmanli-mirasi-bursalilarin-meshur-tatlisi-tam-kivaminda-sut-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sut-helvasi-yaparken-dikkat-edilmesi-gereken-10-ipucu-20250321092700?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/sut-helvasi-2/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/video/meshur-sut-helvasi-nasil-yapilir-videolu-tarif/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/sut-helvasi-tarifi-ve-yapilisi-sut-helvasi-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-ymk-3623427?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-yaparken-sut-sicak-mi-soguk-mu-2725466846","header":"Süt Helvası yaparken süt sıcak mı soğuk mu?","teaser":"Süt helvası yaparken sütün soğuk olması gerekir. Çünkü kavrulan un sıcak süt ile buluşursa topaklanma olur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/sut-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/yasam/meshur-bursa-helvasi-sut-helvasi-nasil-yapilir-puf-noktalariyla-sut-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sut-helvasi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/orjinal-sut-helvasinda-hangi-sut-kullanilir-3864674067","header":"Orjinal süt helvasında hangi süt kullanılır?","teaser":"Orijinal süt helvasında inek sütü kullanılır. Süt helvası yapımında sütün sıcak olmaması önemlidir; bu nedenle şeker, sütün bir kısmı ile eritilir ve kalan soğuk süt kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kanald.com.tr/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi-sut-helvasi-tarifi-sut-helvasi-nasil-yapilir-1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/sut-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sut-helvasi-yaparken-dikkat-edilmesi-gereken-10-ipucu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kaleninsesi.com/haber/16514314/sut-helvasi-tarifi-sut-helvasi-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-yaparken-un-kavrulur-mu-424701650","header":"Süt Helvası yaparken un kavrulur mu?","teaser":"Evet, süt helvası yaparken un kavrulur. Un, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte kavrularak helvanın temel bileşenlerinden birini oluşturur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/yasam/meshur-bursa-helvasi-sut-helvasi-nasil-yapilir-puf-noktalariyla-sut-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt_helvas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/sut-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/sut-helvasi-tarifi-nedir-nasil-yapilir-sut-helvasi-malzemeleri-nelerdir-7246540?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/orjinal-sut-helvasi-hangi-unla-yapilir-931432718","header":"Orjinal süt helvası hangi unla yapılır?","teaser":"Orijinal süt helvası, buğday unu ile yapılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/yasam/meshur-bursa-helvasi-sut-helvasi-nasil-yapilir-puf-noktalariyla-sut-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/sut-helvasi-nasil-yapilir-sut-helvasi-tarifi-nedir-muhtesem-kivami-ve-enfes-lezzetiyle-sut-helvasi-malzemeleri-ve-yapimi-1202486-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt_helvas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/osmanli-mirasi-bursalilarin-meshur-tatlisi-tam-kivaminda-sut-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bursahayat.com.tr/bursa/bursa-nin-meshur-tatlisi-sut-helvasi-555539?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-nerenin-meshur-tatlisidir-2058368980","header":"Süt helvası nerenin meşhur tatlısıdır?","teaser":"Süt helvası, Bursa yöresine ait meşhur bir tatlıdır. Osmanlı döneminde saray mutfağında sıklıkla yapılan bu tatlı, zamanla Anadolu'nun farklı bölgelerine yayılmış, ancak en çok Bursa'da yaygın olarak yapılmaya devam edilmiştir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/bursa","text":"Bursa"},{"href":"/yacevap/t/yoreselyemekler","text":"YöreselYemekler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.irmik.gen.tr/irmik-helvasi-sert-oldu-yumusatmanin-yolu-nedir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/irmik-helvasi-neden-sertlesir-neden-yumusamaz.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-sertlesir-ve-nasil-yumusatilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/198031-irmik-helvasi-neden-sert-oldu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sut-helvasi-yaparken-dikkat-edilmesi-gereken-10-ipucu-20250321092700?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-neden-sert-olur-2298313971","header":"Süt Helvası neden sert olur?","teaser":"Süt helvasının sert olmasının birkaç nedeni olabilir: Malzeme oranları: İrmik ve sıvı (su veya süt) oranlarının dengesizliği sertliğe yol açabilir. Pişirme süresi: Helvanın fazla pişirilmesi, içindeki nemin kaybolmasına neden olarak sertleşmesine zemin hazırlayabilir. Kavurma işlemi: İrmik, tereyağı ile kavrulurken fazla kavrulursa, dış yüzeydeki yağın emilimi azalır ve iç kısım yeterince nemli kalmaz. Soğuma süreci: Helva, pişirildikten sonra uygun şekilde soğutulmadığında da sert bir kıvam alabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sorungiderme","text":"SorunGiderme"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/malzemeoranlari","text":"MalzemeOranları"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"47ypw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"47yp4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"47ypw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"47yp5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"47ypw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}