Süt helvası yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 2 dolu yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağından iki parmak eksik un; 1 yumurta sarısı; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritin. 2. Tereyağı eridikten sonra tencereye unu ekleyin. 3. Unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. 4. Hafifçe kavrulan unlu karışıma, sütü yavaş yavaş ekleyin. 5. Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve toz şekeri de ilave edin. 6. Muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar hızlıca çırpın. 7. Kaynar hale gelen muhallebiye vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın. 8. Hazır olan muhallebiyi ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. 9. Kapları derin bir borcam veya fırın tepsisine alın ve yarısına kadar su doldurun. 10. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında muhallebinin üzerini yaklaşık 10 dakika kızartın. 11. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında bekletip, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Süt helvasını, antep fıstığı, dövülmüş ceviz veya fındık, portakal kabuğu rendesi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.