Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sumaklı et pişirmek için iki farklı tarif:
- Sumaklı ve Patatesli Kuzu Eti Tarifi:
- İri parçalar halinde kesilmiş kuzu etini yağ eklenmemiş kızgın bir tavada birkaç dakika kavurun 1.
- Zeytinyağını tencereye alın, kıyılmış soğan ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika kavurun 1.
- Zencefil ve kimyonla tatlandırın, et suyu, tarçın, bal ve domatesi ilave edin 1.
- Kavurduğunuz eti ekleyip orta ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin 1.
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri parçalar şeklinde kesin 1.
- Zeytinyağı, sumak, nane ve pul biberi ekleyip harmanlayın 1.
- Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin 1.
- Musakhan (Filistin Yöresi Sumaklı Tavuk) Tarifi:
- Tavuk bagetleri yıkayıp bir tencereye koyun 2.
- Üzerine kakule, defne yaprağı ve bir tatlı kaşığı tane karabiber atıp 1,5 lt su ilave edin ve 30 dakika bagetler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Bir tavaya dolmalık fıstıklarını koyup yakmadan kavurun 2.
- Tavaya zeytinyağını döküp yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları yumuşayana kadar kavurun 2.
- 4-5 kaşık sumak ve tuz ilave edip iyice karıştırın 2.
- Pişmiş olan tavuğun suyundan 3-4 kepçe harca ilave edin 2.
- Bagetleri tavaya alarak yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin 2.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt koyduğunuz kabınıza bagetleri alın, üzerine bolca sumak serpin ve 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 2.
Ayrıca, etli sumaklı bamya tarifi de mevcuttur 5.
Yemek tarifleri, kişisel tercihlere ve kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: