Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sumaklı et pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Sumaklı Şiş Köfte (Isparta Yöresi) Tarifi:
- Malzemeler: 600 gr sinirsiz dana kaburga kıyması, 200 gr sinirsiz kuzu eti, 100 gr tuz, 200 gr kuyruk yağı, sumak 1.
- Yapılışı: Dana kıyması, kuzu eti ve kuyruk yağını kalın bıçaklı kıyma makinesinde çekin. Çekilen kıymayı tuzla iyice karıştırarak tekrar ince kıyma makinesinden geçirin. Kıymayı 30 gram parçalara ayırarak yassı demir şişlere geçirin ve mangalda közde çevire çevire üç dakika pişirin. Şiş köftelerin üzerine sumak ilave ederek servis yapın 1.
- Sumaklı ve Patatesli Kuzu Eti Tarifi:
- Malzemeler: 800 gr kuzu eti, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çubuk tarçın, 3 çay kaşığı bal, 375 ml et suyu, 2 çay kaşığı sumak, 2 çay kaşığı nane, 400 gr domates, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, kişniş yaprakları 23.
- Yapılışı: İri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini yağ eklenmemiş kızgın bir tavada birkaç dakika kavurun. Etleri tencerenin içinden alın. Zeytinyağını tencereye alın, kıyılmış soğan ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Zencefil ve kimyonla tatlandırın, et suyu, tarçın, bal ve domatesi ilave edin. Kavurduğunuz eti ekleyip orta ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri parçalar şeklinde kesin, zeytinyağı, sumak, nane ve pul biberi ekleyip harmanlayın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Etleri ve patatesleri sıcak servis yapın 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: