Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etin pişip pişmediğini anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Maşa ile dokunma: Maşayla ete dokunulduğunda, et hala yumuşaksa az pişmiş, elastik bir dokuda ise orta pişmiş demektir 15.
- Renk: Taze et canlı, pembe veya açık kırmızı bir renkte olmalıdır 4. Etin rengi koyu gri, açık yeşil veya koyu sarı gibi tonlara döndüyse bozulmuş olabilir 4.
- Doku: Taze et genellikle elastik bir yapıya sahiptir ve parmaklarla bastırıldığında orijinal şeklini hızla geri alır 45. Bozulmuş et ise sulu veya yapışkan bir dokuya sahip olabilir 4.
- İç sıcaklık: Etin en kalın kısmına bir et termometresi yerleştirilerek iç sıcaklığı ölçülebilir 3. Etin güvenli bir şekilde piştiğinden emin olmak için, pişirme sıcaklığı etin türüne göre değişiklik göstermelidir 3:
Etin pişip pişmediğini sadece koklayarak, tadarak veya bakarak anlamak mümkün değildir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: