Buradasın
Sulu İzmir köfte fırında nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulu İzmir köfteyi fırında yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma 5;
- 2-3 sivri biber 5;
- 1 küçük boy rendelenmiş soğan 5;
- yarım demet maydanoz 5;
- tuz, kimyon, karabiber 5;
- 1 yemek kaşığı galeta unu 5;
- 1 yumurta 5;
- 3 dilim bayat ekmek içi 5;
- 3 patates 5;
- kızartmak için ayçiçeği yağı 5;
- sosu için 3 domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kırmızı toz biber 5.
Yapılışı:
- Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın 5.
- Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun 5.
- Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın 5.
- Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın 5.
- Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin 5.
- Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın 5.
- Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın 5.
- Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin 5.
- Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın 5.
- Sosu ocaktan alın 5.
- Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin 5.
- Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin 5.
- Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin 5.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin 5.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: