Buradasın
Sulu İzmir köfte fırında nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulu İzmir köfte fırında yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma (tercihen dana ve kuzu karışık) 2;
- 1 su bardağı ince bulgur 2;
- 1 adet soğan (rendelenmiş) 2;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 2;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- 2 adet patates (dilimlenmiş) 2;
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış) 2;
- 2 su bardağı sıcak su 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2.
Yapılışı:
- Geniş bir kaseye kıymayı alın 2. Üzerine ince bulguru, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin 2. Tüm malzemeleri iyice yoğurun 2.
- Harcın kıvamının düzgün olabilmesi için, bir miktar su ekleyebilirsiniz 2. Harcı yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurduktan sonra, köfte şekli vermek için dinlenmeye bırakın 2.
- Dinlendirdiğiniz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın 2. Tüm harcı bu şekilde şekillendirdikten sonra köfteleri bir kenara alın 2.
- Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın 2. Daha sonra dilimlenmiş patatesleri tepsiye yerleştirin 2. Patateslerin üzerine köfteleri dizin 2.
- Bir kasede sıcak suyu, domates salçasını ve kalan tuzu karıştırarak sosu hazırlayın 2. Hazırladığınız sosu köftelerin ve patateslerin üzerine dökün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köftelerinizi 45 dakika kadar pişirin 2. Pişirme süresinin sonunda, köftelerin üzerinin güzelce kızardığından emin olun 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: