Buradasın
Sucuk yapımında hangi katkı maddeleri kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuk yapımında kullanılan katkı maddeleri şunlardır:
- Tuz: Lezzet ve kıvam için gereklidir, ayrıca su aktivitesini düşürerek mikroorganizma gelişimini engeller 12.
- Nitrit ve Nitrat: Antimikrobiyal ve antioksidan görevleri vardır, uzun olgunlaşma periyodu ile üretilen sucuklarda nitrat, kısa olgunlaşma periyodu ile üretilenlerde ise nitrit kullanılır 12.
- Sarımsak: Antibakteriyel etkisinden yararlanmak için eklenir 12.
- Askorbik Asit ve Askorbatlar: Renk oluşumu ve kalıntı nitrit düzeyinin en aza indirilmesi amacıyla kullanılır 1.
- Şeker: Starter kültürün fermente edip asit oluşturması için katılır 1.
- Baharatlar: Karabiber, kimyon, yenibahar gibi baharatlar sucuğun lezzetini artırmak için kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: