Buradasın
Sucuk yapımında hangi katkı maddeleri kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuk yapımında kullanılan bazı katkı maddeleri:
- Tuz 123. Lezzet ve kıvam için gereklidir, su aktivitesini düşürerek mikroorganizma gelişimini engeller 1.
- Potasyum nitrat veya NKT (nitritli kürleme tuzu) 12. Antimikrobiyal ve antioksidan görevleri vardır 1.
- Baharatlar (kimyon, karabiber, sarımsak, kırmızı biber) 123. Özgün tat ve aroma katar 123.
- Askorbik asit ve askorbatlar 14. Renk oluşumu ve kalıntı nitrit düzeyini en aza indirmek için kullanılır 1.
- Şeker 1. Starter kültürün fermente edip asit oluşturması amacıyla katılır 1.
- Glukono delta lakton 1. Yapısal oluşumu hızlandırmak için kullanılır 1.
- Starter kültürler 14. Tat, koku özelliklerini geliştirmek ve hızlı fermantasyonu sağlamak amacıyla kullanılır 1.
Bu katkı maddelerinin kullanımı, yasal sınırlar içinde ve TSE ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği gıda kodeksine uygun olmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: