Buradasın
Gıda katkı maddesi olarak kullanılan enzimler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda katkı maddesi olarak kullanılan bazı enzimler şunlardır:
- Amilaz (E1100-E1103) 15. Nişasta ve karbonhidratların parçalanmasına yardımcı olur 15. Fırın ürünleri, bira yapımı ve nişasta bazlı gıdalarda kullanılır 1.
- Proteaz (E1101) 15. Proteinleri amino asitlere parçalayarak et ve süt ürünlerinin dokusunu yumuşatır 15.
- Lipaz (E1103) 15. Yağların parçalanmasına yardımcı olur 15. Peynir yapımı gibi süreçlerde kullanılır 15.
- Papain (E1101) 1. Mide sindiriminde görev yapan proteaz enzimlerine benzer bir etkiye sahiptir ve bazı gıdalarda et yumuşatma amaçlı kullanılır 1.
- Pektinaz (E440) 15. Pektin adı verilen bitkisel lifleri parçalar 15. Meyve suyu üretimi, meyve püresi ve konserve ürünlerde kullanılır 1.
- Glukoz izomeraz (E877) 1. Glikozun fruktoza dönüşümünü hızlandırır 1. Yüksek fruktozlu mısır şurubu üretiminde kullanılır 1.
- Transglutaminaz (E913) 1. Proteinlerin çapraz bağ oluşturmasına yardımcı olur 1. Et ürünlerinin doku ve tekstürünü iyileştirmek için kullanılır 1.
- Laktaz (E1104) 1. Laktozu parçalar ve laktoz intoleransı olan kişilerin süt ürünlerini tüketmelerine yardımcı olur 1.
- Glukoz oksidaz (E574) 14. Gıdalardaki glikozu glukonik asite dönüştürür 1. Bazı gıdalardaki koruyucu etki için kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: