Buradasın
Gıda katkı maddesi olarak kullanılan enzimler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda katkı maddesi olarak kullanılan bazı enzimler şunlardır:
- Amilaz: Nişastayı şekerlere dönüştürerek unlu mamullerin lezzetini artırır 12.
- Proteaz: Proteinleri amino asitlere parçalayarak et ve süt ürünlerinin dokusunu yumuşatır 12.
- Lipaz: Yağların parçalanmasına yardımcı olarak, çeşitli yağlı gıda ürünlerinin aroma ve tadını geliştirir 12.
- Selülaz: Bitkisel hücre duvarlarını parçalayarak sebze ve meyve işleme süreçlerinde kullanılır 1.
- Pektinaz: Meyve ve sebzelerdeki pektin maddesini parçalayarak, ürünlerin dokusunu yumuşatır ve kıvamını artırır 13.
- Laktoz: Süt ve süt ürünlerindeki laktozu parçalayarak, laktoz intoleransı olan bireyler için sindirimi kolaylaştırır 1.
- Glukoamylaz: Nişastayı glikoza dönüştürerek şeker üretimi ve alkollü içeceklerin fermentasyon süreçlerinde kullanılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: