Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve et ürünlerinde kullanılan bazı katkı maddeleri şunlardır:
- Nitrat ve Nitrit: Etin korunmasını ve dayanıklılığını artırır, ancak fazla kullanıldığında gıda zehirlenmelerine ve pankreas kanserine yol açabilir 12.
- Emülgatörler: Salam ve sosis gibi ürünlerde iyi bir görüntü sağlamak için kullanılır, alerjiye ve cilt problemlerine neden olabilir 1.
- Sodyum Sülfit: Ete renk verici, koruyucu ve raf ömrünü uzatan bir katkı maddesidir 1.
- Şeker: Ürünün dilimlenebilir ve kesilebilir nitelik kazanmasını sağlar, ayrıca fermantasyonu hızlandırır 2.
- Baharatlar: Ürünün tadı, dayanıklılığı, rengi ve sindirim değeri üzerinde etkili olur 23.
Bu katkı maddelerinin kullanımı, sağlık açısından bazı riskler taşıyabilir ve dikkatli olunmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: