Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soyulmuş sarımsağın ömrü, saklama yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterir:
- Buzdolabında saklama: Hava geçirmez bir kapta veya vakumlu poşette buzdolabında saklanan soyulmuş sarımsak, 1-2 hafta boyunca taze kalabilir 14.
- Zeytinyağında saklama: Soyulmuş sarımsak, zeytinyağı içinde buzdolabında yaklaşık 2-3 hafta saklanabilir 13.
- Dondurma: Soyulmuş sarımsak, tek kullanımlık paketler halinde dondurulup yaklaşık 6 ay ile 1 yıl boyunca saklanabilir 4.
- Turşu yapma: Soyulmuş sarımsak, sirke ve tuz içinde turşu yapılarak uzun süre saklanabilir 34.
Soyulmuş sarımsak, kabukları soyulduğu için hızla bozulmaya başlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: