Buradasın
Soyulmuş sarımsak uzun süre nasıl muhafaza edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soyulmuş sarımsağı uzun süre muhafaza etmek için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Serin ve Kuru Bir Yerde Saklama: Soyulmuş sarımsakları serin, kuru ve havalandırması iyi olan bir yerde saklamak en iyisidir 15. Buzdolabında saklamak yerine, sarımsakların filizlenmesine neden olabileceği için bu yöntem önerilmez 1.
- Zeytinyağı ile Dondurma: Soyulmuş sarımsakları rendeleyip zeytinyağı ile karıştırarak hava almayan kaplarda dondurabilirsiniz 14. Bu yöntem, sarımsağın lezzetini ve tazeliğini korur 1.
- Sarımsak Tozu Yapma: Soyulmuş sarımsakları ince dilimler halinde doğrayıp güneşte veya fırında kuruttuktan sonra toz haline getirerek hava geçirmez kaplarda saklayabilirsiniz 1.
- Turşu Yapma veya Dondurma: Soyulmuş diş sarımsakları dondurucu poşetlerinde saklamak veya sirke içinde turşu yapmak da uzun süreli kullanım için uygundur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: