Buradasın
Songül Çakmakçi gıda katkı maddeleri kaça ayrılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda katkı maddeleri Songül Çakmakçi'nin çalışmalarına göre dört temel gruba ayrılır 1:
- Raf ömrünü uzatan katkı maddeleri 13. Asitlik düzenleyiciler, antimikrobiyel maddeler ve antioksidanlar gibi gıdaları yapısal bozulmalara, oksitlenmeye ve mikrobik bozulmalara karşı koruyan maddeler 1.
- Duyusal özellikleri değiştiren katkılar 1. Emülgatörler, kıvam artırıcılar, jelleştiriciler, kaplama maddeleri gibi doku ve yapıyı etkileyen maddeler 1.
- Beslenme değerini düzenleyen katkılar 1. Doğal ve yapay tatlandırıcılar, gıdaları vitamin, mineral, lif gibi besin öğeleri açısından zenginleştirmeye yarayan katkılar 1.
- İşlem yardımcı maddeleri 1. Mayalar, enzimler, taşıyıcılar ve çözücüler, itici gazlar gibi gıda üretimi için teknolojik olarak gerekli olan maddeler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: