Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavanın bozulmaması için dikkat edilmesi gerekenler:
- Saklama ortamı: Baklava, kuru ve güneşten uzak bir yerde saklanmalıdır 125.
- Hava geçirmez saklama: Tatlının hava ile teması, şerbetin buharlaşmasına ve hamurun kurumasına yol açabilir 35. Bu nedenle, cam kapaklı saklama kapları veya streç film kullanılabilir 35.
- Nem kontrolü: Nemli ortamlar, şerbetin dışarı sızmasına ve baklavanın gevrekliğini kaybetmesine neden olabilir 35.
- Buzdolabı kullanımı: Buzdolabında saklamak, baklavanın şekerlenmesine yol açabilir 124. Ancak, içinde kaymak veya süt olan baklavalar buzdolabında saklanabilir 2.
- Oda sıcaklığı: Oda sıcaklığında baklava, genellikle 1 ila 2 gün arasında taze kalabilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: