Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk almayan yarma aşı yapmak için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Bir gece önceden ıslatılmış 2 su bardağı yarma, yarım su bardağı nohut ve kuru fasulye, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı veya isteğe göre zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber gereklidir 1.
- Haşlama: Yarma, nohut ve fasulye tuz eklenerek iyice haşlanır 1.
- Soğan Kavurması: Kuru soğanlar yemeklik doğranıp yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur, ardından salça ve baharatlar eklenir 1.
- Karışımın Birleştirilmesi: Haşlanmış ve suyunu çektirmiş yarma, nohut ve fasulye, hazırlanan salçalı karışım ile kısık ateşte bir süre kavrulur 1.
- Servis: Aşı, sıcak olarak servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: