Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin siyah olması için yapılan bazı işlemler şunlardır:
- Paslı demir kullanımı 1. Zeytinin rengini karartmak için bekletme havuzlarına paslı metal konması 1.
- Kostik kullanımı 23. Kostik, zeytin etinin 3/4’üne işlediğinde zeytinin acılığı kaybolur ve zeytin siyahlaşır 23.
- Meşe külü ile işleme 3. Zeytinler, meşe külü ile karıştırılıp birkaç gün bekletildikten sonra iyice yıkanıp tuzlu suyla dolu kavanozlara doldurulur 3.
Siyah zeytinin doğal rengi kahverengi olabilir 1.
Siyah zeytin yaparken kullanılan kimyasalların insan sağlığına zararlı olabileceği unutulmamalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: