Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin salamura olması, kullanılan yönteme ve zeytinin türüne bağlı olarak 3-4 hafta ile 6-9 ay arasında değişebilir 123.
- Sele yöntemi: Siyah zeytin, tuzla kendi suyunu salarak fermente olur ve bu süreç genellikle 20-30 gün sürer 25.
- Salamura yöntemi: Zeytinler tuzlu su içerisinde bekletilir, acılıkları azalır ve olgunlaşma süreci başlar 2. Bu yöntemde zeytinlerin salamura da kalma süresi 6-7 ay olabilir 5.
- Çizik yöntemi: Zeytinlerin üzerine bıçakla çizikler atılarak tuzun daha hızlı nüfuz etmesi sağlanır ve olgunlaşma süreci 2-3 hafta sürer 2.
İstenen tada göre bu süreler uzatılabilir veya kısaltılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: