Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simitli balık pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet levrek fileto (uzun ince kesilmiş) 12
- 150 gr susam 2
- 1 adet yumurta 12
- 1,5 yemek kaşığı un 12
- 1 kahve fincanı su 2
- 1 fincan sıvı yağ (kızartmak için) 12
- 1 tutam tuz ve karabiber 12
Pişirme adımları:
- Levrek filetoları uzun ince şeritler halinde kesin 12.
- Yumurta, su ve unu birlikte çırparak sos hazırlayın 12.
- Bir kabın içine susamları ekleyin 12.
- Şerit halindeki balıkları önce sosa, ardından susama bulayıp halka şeklini verin 12.
- Buzdolabında 15 dakika dinlendirin 12.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ekleyip ısındıktan sonra balık halkalarını önlü arkalı 3-4 dakika kızartın 12.
- Kızaran halkaları havlu kağıt serilmiş tabağa alın 2.
- İstediğiniz yeşillikle süsleyip sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: