Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simitli balık pişirmek için "Balık Simit" tarifi kullanılabilir 2. Bu tarif için gerekli malzemeler:
- 1 adet levrek fileto (uzun ince kesilmiş) 2;
- 150 gr susam (1 paket) 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 1,5 yemek kaşığı un 2;
- 1 kahve fincanı su 2;
- 1 fincan sıvı yağ (kızartmak için) 2;
- 1 tutam tuz ve karabiber 2.
Hazırlanışı:
- Levrek filetoları uzun ince şeritler halinde kesin 2.
- Yumurta, su ve unu çırparak sos hazırlayın 2.
- Şerit halindeki balıkları önce sosa, ardından susama bulayın ve halka şekli verin 2.
- Buzdolabında 15 dakika dinlendirin 2.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ekleyip ısındığında balıkları önlü arkalı 3-4 dakika kızartın 2.
- Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve istediğiniz yeşillikle süsleyerek sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: