Buradasın
Hangi balık hangi yöntemle pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı balık türleri ve pişirme yöntemleri:
- Sardalya: Izgara, kızartma, buğulama 12.
- Hamsi: Kızartma, buğulama, ızgara 12.
- Levrek: Izgara, fırın 12.
- Uskumru: Izgara, fırın, tava 13.
- Barbun: Kızartma, ızgara 13.
- İstavrit: Tava, ızgara 23.
- Palamut: Kızartma, ızgara, fırın 23.
- Dil Balığı: Kızartma 13.
- Çipura: Izgara, fırın 15.
- Mezgit: Izgara 1.
Pişirme yöntemlerinden bazıları:
- Kızartma: Temizlenen balıklar küçükse bütün, büyükse dilim ya da fileto halinde kızartılır 24.
- Izgara: Kor bir ateş hazırlanır, balıkların alevle yanmaması için düşük ateşte pişirilir 23.
- Buğulama: Balıklar suyla direkt temas etmeden buhar ile pişirilir 24.
- Fırınlama: Balıklar zeytinyağı ve baharatlarla marine edilip fırında pişirilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: