Buradasın
Hangi balık hangi yöntemle pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Farklı balıklar için önerilen pişirme yöntemleri şunlardır:
- Çipura ve lüfer: Izgara yöntemi, balığın doğal lezzetini korumak için idealdir 12. Balıkları zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle marine edip, her iki tarafı da 6-8 dakika pişirebilirsiniz 1.
- Levrek: Fırında veya ızgarada pişirilebilir 4. Fırında pişirirken, yağlı kağıda sararak buharda pişirme etkisi yaratabilirsiniz 4.
- Somon: Izgarada veya fırında pişirilmelidir 4. Izgarada pişirildiğinde çıtır bir dış yüzey elde edilir 4.
- Sardalya: En lezzetli şekilde ızgarada yapılır 4.
- Hamsi: Tavada kızartılabilir, ayrıca buğulama yöntemi de kullanılabilir 14.
- Mezgit: Genellikle tavada un veya mısır ununa bulanıp kızartılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: