Buradasın
Fırında balık en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında balığı en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Taze Balık Seçimi: Her zaman taze ve kaliteli balık tercih edin 1.
- Temizleme: Balığı güzelce temizleyin, iç organlarını alıp pullarını kazıyın 1.
- Marine Etme: Balığı biraz zeytinyağı, taze otlar ve limon suyu ile marine edin 12. Arzu ederseniz kırmızı toz biber, tane karabiber ve tuz da ekleyebilirsiniz 1.
- Fırın Kabı: Fırın kabının tabanını yağlayın veya yağlı kağıt kullanın 12.
- Pişirme Sıcaklığı: 180-200 derece arasında bir sıcaklıkta pişirin 12. Balığın kalınlığına göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
- Ek Malzemeler: Balıkların yanına soğan, patates dilimleri veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz 12.
- Fırın Kapağı: Balığın üzerinin yanmaması için fırın kabının üzerine ıslatılıp buruşturulmuş bir yağlı kağıt koyabilirsiniz 1.
Fırında pişirilmeye en uygun balık türleri arasında levrek, çipura, çinekop, alabalık, somon, uskumru ve dil balığı bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: