Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında balığın en güzel hangi sosla piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, fırında balık pişirmek için kullanılabilecek bazı soslar şunlardır:
- Limon, sarımsak ve biber salçası sosu 3. Limon suyunun içine sarımsak rendelenip, içine salça, tuz ve baharatlar eklenerek balıkların her yerine yedirilir 3.
- Tahin sosu 24. Mısır mutfağına ait bir tarif olan tahin soslu levrek, balığın lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyabilir 2.
- Hardal ve bal sosu 5. Özellikle somonun yağlı dokusuyla hardalın keskinliği birbirine uyum sağlar 5.
- Yoğurt bazlı sos 5. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile hazırlanan sos, mercan balığına hafif ekşi ve kremsi bir aroma katar 5.
Fırında balık pişirmek için kullanılabilecek soslar bunlarla sınırlı değildir.
Fırında balık tarifi ve sos önerileri için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: