Buradasın
Simitin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simitin yumuşak olması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Malzeme Seçimi: Yüksek protein içeren kaliteli un ve taze yaş maya kullanılmalıdır 12.
- Hamurun Yoğrulması: Hamur, elastik bir kıvama gelene kadar yoğrulmalı ve ardından sıcak bir ortamda dinlendirilmelidir 1.
- Haşlama İşlemi: Kaynar suya şeker ve tuz eklenerek hazırlanan karışıma simitler 30 saniye haşlanmalıdır 1.
- Susam Kaplama: Haşlanan simitler, susamla kaplanmalıdır 12.
- Pişirme Süreci: Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece sıcaklıkta pişirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: