Buradasın
Simitin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simitin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Malzeme seçimi: Yüksek protein içeren kaliteli un ve taze yaş maya kullanılmalıdır 12.
 - Hamurun yoğrulması: Hamur, elastik bir kıvama gelene kadar yoğrulmalı ve ardından sıcak bir ortamda dinlendirilmelidir 12.
 - Haşlama işlemi: Kaynar suya şeker ve tuz eklenerek hazırlanan karışıma simitler 30 saniye haşlanmalıdır 12.
 - Susam kaplama: Haşlanan simitler, susamla kaplanmalıdır 12.
 - Pişirme süreci: Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece sıcaklıkta pişirilmelidir 2.
 
Ayrıca, hamurda kullanılan suyun sıcaklığının mayanın etkinliğini artırması için ılık olması ve simit fırından çıkmadan önce üzerine su püskürtülmesi, kabuğunun daha çıtır olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: