Buradasın
Sığırdili mantarı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sığırdili mantarı pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Mantarları yıkayıp haşlayın ve yumuşayınca suyunu süzün ve derisini soyun 1.
- Fırın kabının tabanına parça parça margarin, kıyılmış dereotu ve pırasa koyun 1.
- Üzerine baharat serpin, su ekleyin ve sarımsakları ilave edin 1.
- Son olarak mantarları ekleyin ve harlı ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin 1.
Alternatif pişirme yöntemleri:
- Kızartma: İnce dilimler halinde kesilmiş mantarları kızgın tavada sıvı yağda kızartabilirsiniz 2.
- Fırında pişirme: Mantarları sıvı yağ, tuz ve karabiberle karıştırarak 200 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin 2.
- Izgara: Mantarları ince dilimler halinde kesip marine edin ve ızgarada pişirin, üzerlerine tuz, karabiber ve sıvı yağ gezdirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: