Buradasın
Şerbet ve lokma aynı anda mı dökülür?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerbet ve lokma aynı anda dökülmez, çünkü lokma hamurunun kızartılması ve şerbetin hazırlanması ayrı aşamalardır 12.
Lokma tatlısı yapımında süreç şu şekildedir:
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmak gerekir 12. Bunun için tencerede su ve şekeri kaynattıktan sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın 1.
- Ardından mayalı hamuru hazırlayıp 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın 12.
- Dinlenmiş hamuru sıkma torbasına alın ve kızgın yağa parçalar halinde sıkın 1.
- Kızaran lokmaları yağdan alır almaz sıcakken, soğuyan şerbetin içine atın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: