Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerbet ve lokma aynı anda dökülmez, çünkü lokma hamurunun kızartılması ve şerbetin hazırlanması ayrı aşamalardır 12.
Lokma tatlısı yapımında süreç şu şekildedir:
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmak gerekir 12. Bunun için tencerede su ve şekeri kaynattıktan sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın 1.
- Ardından mayalı hamuru hazırlayıp 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın 12.
- Dinlenmiş hamuru sıkma torbasına alın ve kızgın yağa parçalar halinde sıkın 1.
- Kızaran lokmaları yağdan alır almaz sıcakken, soğuyan şerbetin içine atın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: