Sütlü irmik tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg süt; 1 su bardağı irmik; 7 çorba kaşığı toz şeker; 1 paket vanilya; 1 çorba kaşığı margarin; 1 çorba kaşığı hindistancevizi. Yapılışı: 1. Soğuk sütü, irmiği, toz şekeri, vanilyayı, margarini ve hindistancevizini bir tencereye alın. 2. Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizini ekleyin. 4. Karışım boza kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. 5. Tatlıyı ıslatılmış bir tepsi veya kalıba dökün. 6. Tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 7. İyice soğuduktan sonra üzerini hindistancevizi, dövülmüş antepfıstığı veya tarçın gibi malzemelerle süsleyin. 8. Tatlıyı dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.