Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeftali, genellikle yaz aylarında, yani Haziran ve Temmuz aylarında tüketilir 5. En tatlı ve güzel olduğu dönem ise Temmuz ayıdır 5.
Şeftalinin tüketim şekilleri:
- Taze tüketim: Kabuğu soyularak doğrudan yenebilir 3.
- Smoothie ve meyve suları: Diğer meyvelerle karıştırılarak sağlıklı içecekler hazırlanabilir 23.
- Tatlı ve salatalar: Yoğurtla karıştırılarak tatlı yapılabilir veya yeşilliklerle salatalara eklenebilir 23.
- Dondurulmuş veya kurutulmuş şeftali: Yıl boyunca tüketilebilir, ancak şeker eklenmiş ürünlerden kaçınılmalıdır 2.
Şeftali tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: