Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulanmış şeftalileri değerlendirmek için aşağıdaki öneriler değerlendirilebilir:
- Şeftali tatlısı: Şeftaliler ortadan kesilip çekirdekleri çıkarıldıktan sonra fırın tepsisine yerleştirilir, üzerine esmer şeker ve karanfil eklenerek 190°C fırında bir saat pişirilir 1. Soğuyan şeftalilerin ortasına krem şanti sıkılarak servis edilebilir 1.
- Şeftali suyu: Şeftaliler soyulup küp küp doğrandıktan sonra tencereye alınır, üzerine su ve şeker eklenerek kaynatılır 45. Kaynadıktan sonra blenderdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilebilir 5.
- Şeftali marmelatı: Olgun şeftalilerden yapılan marmelatta daha az şeker kullanılır ve meyvenin doğal şekerleriyle tatlandırılır 3.
- Şeftali smoothie: Dondurulmuş şeftali ve muz blenderda süt veya sıvı ile karıştırılarak smoothie yapılabilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: