Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeftali içine çeşitli malzemeler konularak farklı tarifler yapılabilir. İşte bazı örnekler:
- Şeftali Konservesi: Şeftaliler doğranıp konserve kavanozlarına yerleştirilir ve her kavanoza 3 yemek kaşığı toz şeker eklenir 1. Kaynar su dökülerek kapatılır ve 25 dakika kaynamaya bırakılır 1.
- Şeftali Reçeli: Şeftaliler doğranır, şeker ve su tencereye konularak şeker eriyene kadar pişirilir 2. Üzerine şeftaliler eklenir ve kısık ateşte 35-40 dakika kaynatılır 2. Limon suyu veya limon tuzu eklenerek kıvam alması sağlanır 2.
- Şeftalili Tatlı: Şeftaliler fırın kabının içine yerleştirilir, üzerine toz şeker, su, tarçın ve karanfil eklenir ve 35 dakika pişirilir 4. Soğuyunca üzerine dondurma ve karamel sos eklenerek servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: