Buradasın
Sefer Kitel ile içli köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sefer Kitel ile içli köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 2
- 1 su bardağı irmik 2
- 1 adet yumurta 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 2
- Su (gerekirse) 2
İç harcı için:
- 300 gram kıyma 2
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 2
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2
- 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (kimyon, karabiber, pul biber) 2
- Taze soğan ve maydanoz (isteğe bağlı, ince doğranmış) 2
- Tuz 2
Yapılışı:
- Dış harcın hazırlanması: İnce bulguru bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyin ve şişmesini bekleyin 24. Şiştikten sonra irmik, yumurta, tuz ve biber salçasını ekleyin ve iyice yoğurun 2. Eğer karışım çok katı olursa az miktarda su ekleyebilirsiniz 2.
- İç harcın hazırlanması: Tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun 2. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin 2. Kıyma rengi değişince domates salçası ve baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin 2. İsterseniz ince doğranmış taze soğan ve maydanozu da ekleyebilirsiniz 2.
- Köftelerin şekillendirilmesi: Şişmiş bulgurlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde açarak içine iç harcı koyun 2. Kenarlarını kapatıp yuvarlayarak istediğiniz şekli verin 2.
- Pişirme işlemi: Hazırlanan içli köfteleri kaynar suya atın ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin 2. Piştikten sonra süzün ve sıcak servis yapın 2.
Ayrıca, içli köfteleri haşlamadan önce dondurucuda saklayıp daha sonra pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: