Buradasın
Kitel bulguru ile içli köfte yapılır mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kitel bulgurlu içli köfte tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kitel bulguru 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- 250 gram kıyma (dana veya kuzu) 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 yemek kaşığı salça 1;
- Baharatlar (karabiber, pul biber, tuz) 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz 1;
- 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 1;
- 1 su bardağı un (hamur için) 1;
- Su (hamuru açmak için) 1.
Hazırlanışı:
- Kitel bulgurlarını geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin 1. Bulgurların şişmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekleyin 1.
- Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun 1. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin 1. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin 1.
- Salçayı, baharatları ve maydanozu ekleyerek karıştırın 1. İsteğe bağlı olarak ceviz içini de ekleyebilirsiniz 1. Karışımın soğuması için bir kenara alın 1.
- Şişen bulgurları bir kaba alın ve un ekleyerek yoğurun 1. Hamur, yumuşak fakat ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır 1. Gerekirse su ekleyerek hamuru istediğiniz kıvama getirin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 1. Avuç içinde yuvarlayarak yassılaştırın 1. Ortasına iç harcınızı koyun ve kenarlarını kapatıp yuvarlayarak köfte şekli verin 1.
- İçli köfteleri haşlayabilir veya kızartabilirsiniz 1. Haşlamak için, su dolu bir tencereyi kaynatın ve köfteleri içine atın 1. Su yüzeyine çıktıklarında pişmiş olurlar 1.
- Servis ederken, genellikle yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile sunulur 1. Üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: