Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap sunumunda dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Şarap sıcaklığı: Şarabın doğru sıcaklıkta servis edilmesi önemlidir; köpüklü şaraplar 6-8°C, beyaz şaraplar 8-12°C, roze şaraplar 10-12°C, hafif kırmızılar 14-16°C, yoğun kırmızılar 16-18°C olmalıdır 14.
- Kadeh seçimi: Kırmızı şaraplar için geniş tabanlı kadehler, beyaz şaraplar için daha dar ve uzun kadehler tercih edilmelidir 14.
- Etiket gösterimi: Şarabı sunmadan önce misafire etiket gösterilip onay alınmalıdır 15.
- Sessiz açılış: Tirbuşon ile şarap sessizce açılmalı, mantarın kokusu kontrol edilmelidir 15.
- Dekantasyon: Yoğun kırmızı şaraplar için şarap dekantöre alınarak tortudan ayrılmalı ve havayla temas ettirilmelidir 1.
- Tadım: Sunucu veya ev sahibi kısa bir tadım yapmalı, herhangi bir kusur yoksa şarap servis edilmelidir 1.
- Döndürmeden servis: Şarap, kadehin 1/3’üne kadar yavaşça dökülmeli, şişe ucunda damlama olmaması için bez veya peçete kullanılabilir 1.
- Estetik ve temizlik: Kadehler lekesiz ve kokusuz olmalı, kadehler ayak kısmından tutulmalıdır 1. Şarap şişesi, etiket öne gelecek şekilde tutulmalı ve sunum sırasında masa hizasında kalmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: