Buradasın
Şarap fermantasyon tankı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap fermantasyon tankı aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
- Malzeme: Gıda ile temasa uygun AISI 304 veya AISI 316 kalite paslanmaz çelik kullanılmalıdır 12. Bu, şarabın kimyasal yapısını bozmaz ve lezzetini korur 1.
- Sıcaklık Kontrolü: Fermantasyon sırasında oluşan ısıyı kontrol altına almak için soğutma ceketleri ve termometre bağlantıları bulunmalıdır 12.
- Konik Taban: Tank tabanının konik yapıda olması, tortuların ayrışmasını ve temizliğin kolaylaşmasını sağlar 12.
- Havalandırma ve Numune Alma Muslukları: Fermantasyon sürecinde istenilen kontrollerin yapılması için özel ekipman bağlantılarına sahip olmalıdır 1.
- CIP Sistemi: Tankların iç yüzeyinin zahmetsizce temizlenmesi için CIP (Clean-in-Place) sistemleri kullanılmalıdır 12.
Ayrıca, beyaz şarap için sıcaklık kontrolüne ve oksijen izolasyonuna daha fazla önem verilmeli, kırmızı şarap için ise deri fermantasyon sürecine katılacağından daha geniş bir tank gereklidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: